Trouwen onder water

Jaarlijks stappen er heel wat stellen in het huwelijksbootje maar er zijn ook mensen die elkaar het ja woord onder water geven en het bootje dus verkiezen voor een letterlijke sprong in het diepe.
trouwenonderwater1

Dertig stellen tegelijk het ja-woord

In Thailand gaven op zaterdag 16 februari jl. dertig stelletjes elkaar tegelijk het ja-woord onder water, dit gebeurde op het eiland Phuket. Twee geliefden werden vergezeld door een getuige en kregen onder water ook een heus certificaat. Het ja-woord kon natuurlijk niet letterlijk worden uitgesproken dus dit ging middels het bij duikers wel bekende ‘OK’ signaal. De traditionele kus vond wel gewoon plaats onder water, wel een enorme natte kus zoals je je kunt voorstellen.

trouwenonderwater2

Geschiedenis

In 1996 werd er voor het eerst onder water getrouwd, twee verliefde duikers besloten hun liefde voor elkaar te bekronen onder water. Ook zou een onderwater huwelijk onderdeel zijn van een boeddhistische traditie, in hun opvatting zorgt dit voor een lang en gelukkig huwelijk en tevens wordt door een onder water ceremonie de rust in de relatie geborgd.

Inmiddels worden er op verschillende prachtige locaties in de wereld onder water plechtigheden georganiseerd zoals Sint Maarten, Bonaire, Curaçao, Thailand, Maldiven en de Bahama’s. Er staat zelfs een vermelding in Guinness World of Records, dit gaat om een totaal aantal personen van 303 en heeft plaatsgevonden in Polen op 27 Augustus 2011, deze ceremonie duurde 18 minuten.

In de meeste gevallen is trouwen onder water niet bindend voor de wet, je kunt de geloftes dus nog een keer op het droge afleggen en je hebt er in de meeste gevallen ook een duikbrevet voor nodig.
trouwenonderwater3

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.