De Schapenboet

Onvervalst Texels

trouwen-op-texel-de-schapenboet
De Schapenboet is één van de bijzondere locaties waar De Pelikaan mee samenwerkt. Trouwen in een voormalige schapenschuur is een wel heel Texelse, en bijzondere ervaring.

Voor een onvervalst Texelse sfeer is de Schapenboet dé plek. Het is een prachtig gerestaureerde schuur op de Zuid-Haffel, een van de oudste polders van het eiland. Het 19e-eeuwse gebouw diende als opslagplaats voor het hooi en als stalling voor de schapen. Op het eiland zijn nog verschillende van deze boeten te vinden, maar één ervan is in 1986 en 2007 onder handen genomen en geschikt gemaakt voor evenementen. Het is bovendien aangewezen tot lokaal en provinciaal monument. Interessant weetje: bij alle boeten wijst de vlakke kant naar het oosten. Dat is om te zorgen dat de schapen windvrij kunnen staan – op Texel waait de wind vrijwel altijd uit het westen. Ook handig voor gasten die buiten een beetje beschut willen staan.

Natuurlijk blijft de plek eenvoudig, maar je kunt er toch in alle comfort een ceremonie houden; alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig. En je kunt de voltrekking van de plechtigheid moeiteloos combineren met een borrel, lunch en zelfs diner. De Pelikaan catert er namelijk op locatie, en regelt daar ook alles voor. De omvang van het gezelschap moet wel enigszins bescheiden blijven; de boet biedt plaats aan maximaal veertig tot vijftig mensen.

De Pelikaan verzorgt niet alleen het eten in, maar ook het vervoer naar De Pelikaan. Wanneer je overnacht in het hotel (op basis van een van de speciale arrangementen bijvoorbeeld) word je gratis gehaald en gebracht. Dat maakt het wel heel gemakkelijk.

Dit vindt Astrid:
‘De Schapenboet is een hele bijzondere plek. Sfeervol, romantisch en heel erg Texels. Het is echt een goed idee om daar je ceremonie te doen en je feest en overnachting in De Pelikaan Texel.’

Direct boeken!

Volgende locatie →

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.