Strandpaviljoen Paal 9

Trouwen en feesten op het strand

Het is bijna synoniem aan trouwen op Texel: trouwen en feesten op het strand. Strandpaviljoen Paal 9 biedt jullie een prachtige mogelijkheid. In ‘Villa 10’, de strandzaal van Paal 9 op het zand, hebben bruidspaar en gasten een prachtig onderkomen van 100 m² met apart terras tot hun beschikking. Tip van uitbater René Jager: ‘Organiseer niet een te druk programma, maar neem lekker de tijd voor elkaar en jullie gasten. Keep it simple, houd ’t dicht bij jezelf’.

De tocht naar het stranddomein is al een feest op zich: de weg naar het strand slingert zich door oerduingebied, met links en rechts 600 hectare natuurgebied waar Hooglanders grazen. Je verlaat de bewoonde wereld en komt uit bij paradijselijk strandgenot. Hier vind je rust, ruimte en weids uitzicht. Iets ten zuiden van Paal 9 begint De Hors, één van de weinige gebieden in Nederland waar de duinen nog natuurlijk ontstaan en verdwijnen. Over deze enorme vlakte kun je uren zwerven zonder iemand tegen te komen.

Lekker veel privacy

De strandzaal is een geliefde locatie van bruidsparen. ‘De ruimte is heel laagdrempelig’, zegt René. ‘Verder kunnen we ‘m inrichten zoals het aanstaande paar het wil: als jaren twintig bruiloftslocatie, Ibiza housefeestachtig of juist heel basic. Je hebt in elk geval een heel paviljoen voor jezelf en lekker veel privacy. Sommigen willen een knalfeest, anderen willen juist met een kleiner gezelschap lekker eten. We hebben groepen die alleen maar buiten zitten, alles kan.’

Hoewel de strandzaal op iedere mogelijke manier kan worden aangekleed en allerlei soorten menu’s mogelijk zijn, kiezen de meeste bruidsparen voor een barbecue. Vaak wordt er vis gegeten, natuurlijk Noordzeevis en geen zoetwatervarianten uit verre streken… Het feit dat Paal 9 een specialiteitenrestaurant op het strand is, waar vis een belangrijk ingrediënt in de keuken is, maakt eten en genieten in de strandzaal een ongekend genoegen.

Basic, lekker layed back

Basic, lekker layed back, dat is waar Jager, partner Nikoline en hun team voor staan. René: ‘Vaak hebben bruiloften drukke programma’s. De ene activiteit is nog niet voorbij of de andere begint alweer. Op het strand is het sowieso relaxed. Wij adviseren een niet te vol schema. Gewoon lekker trouwen, borreltje, barbecue, klaar. Neem de tijd voor jullie zelf en jullie gasten. Wat verder belangrijk is? Dat je van elkaar houdt…’.

Direct boeken!

Volgende locatie →

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.