Valentijnsdag

ValentijnsdagRomantici opgelet want 14 februari is het weer zover ‘Valentijnsdag’! Op deze dag kunnen we elkaar massaal de liefde verklaren! Van oudsher gebeurt dit anoniem en aan de persoon waar je heimelijk verliefd op bent maar tegenwoordig wordt deze dag iets breder getrokken en wordt het ook gebruikt om die lieve zus, vader, moeder of gewoon die ene vriend of vriendin te laten weten hoeveel je om ze geeft.

Oorsprong Valentijnsdag

Er bestaan vele theorieën over het ontstaan van Valentijnsdag, na bestudering lijkt het verhaal van Sint Valentine mij de meest geloofwaardige. De jonge romantische Romein ‘Sint Valentine’ stierf op 14 februari 269 na Christus nadat hij vervolgd werd door de Romeinse keizer Claudius II. De keizer wilde Sint Valentine namelijk dwingen tot het heidense geloof van de Romeinen maar Sint Valentine weigerde dit op zijn beurt en werd hierdoor uiteindelijk ter dood veroordeeld. De dag voor de executie liet hij een afscheidsbrief achter voor de dochter van één van de medegevangene waarop hij heimelijk verliefd was geworden. Deze brief ondertekende hij met ‘jouw Valentijn’ en hiermee is de hele traditie begonnen.

(Social) Media

Rondom Valentijn worden we doodgegooid met reclames, advies, tips en tricks. Zo worden we suf getwitterd over de opkomende Valentijnsdag met aanbiedingen van culinaire, romantische hoogstandjes voor twee, vakanties, recepten om de libido te verhogen, workshops, wijnproeverijen, de nieuwste parfumtips en sieraden. Als ik verder wat op internet surf vind ik zelfs een heuse top 5 met foute Valentijns cadeaus (en nee heren die ga ik niet uit de doeken doen 😉 ) en ook lees ik hoe Valentijnsdag toch op gepaste manier gevierd kan worden ondanks de krediet crisis. We kunnen van alles winnen, van liefdes arrangementen tot flessen champagne en we kunnen zelfs een auto in de wacht slepen en dat allemaal in naam van ‘Sint Valentine’. Op RTL 8 is iedere werkdag van de Valentijns week ‘Liefde’ op tv te zien, de meest romantische films allertijden (a la Bridget Jones & Co) passeren nog maar eens de revue. ‘All you need is love’ neemt ook al een voorschot op Valentijnsdag met vele liefdes aan –en verzoeken en tijdens de reclame wordt er vooral geadviseerd ‘liefde en passie thee’ te drinken. Het kan allemaal niet op met de liefde!

Vier de liefde

Valentijnsdag is een beetje uit de hand gelopen, vind je niet? Ik, die nog steeds heilig gelooft in de liefde en snottert bij All you need is love, vind Valentijnsdag toch iets te commercieel geworden. Maar toch wil ik de liefde blijven vieren en iedereen oproepen vooral hetzelfde te doen! Wees lief en attent, zie elkaar en waardeer en koester wat je hebt. Wees niet bang om lief te hebben, heb lief alsof het je laatste dag is en koop die bos bloemen of een doos chocolade, zomaar gewoon omdat het kan! Vertel de mensen van wie je houdt hoe dierbaar ze voor je zijn en wees dankbaar dat ze in je leven zijn. Tel je zegeningen en geloof dat liefde alle ellende van de wereld uiteindelijk kan overwinnen. Maak zo van iedere dag een beetje Valentijnsdag .

liefdeMocht jij nou net in die fase zitten waarin je je liefde voor elkaar (nogmaals) wilt bekronen dan staat er hier altijd een team van professionele, gepassioneerde mensen voor je klaar die je vrijblijvend willen informeren en adviseren over de liefde en al haar mogelijkheden. Wie weet zou je eens kunnen overwegen (opnieuw) te trouwen op Texel…??
Zomaar een ideetje hoor… 😉

Hoe dan ook ik wens je heel veel liefde toe, niet alleen op 14 februari maar alle maanden van het jaar!!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.