De Texelhoeve

Bijzondere mensen en producten


Verantwoord en lekker gaan heel goed samen. Dat bewijst lunchlokaal Texelhoeve, een mooie locatie voor eten en feesten, met een bijzondere achtergrond.

De Texelhoeve heeft hart voor mens en natuur; dat zie je en dat proef je. Het restaurant is een een initiatief van Woontij, Hotel de Pelikaan Texel en het Maartenhuis. In het vriendelijke en lichte lunchlokaal word je gastvrij ontvangen en geholpen door bewoners van het Maartenhuis, dat mensen ondersteunt met een beperking.

De keuken maakt uitsluitend gebruik van producten waarvan de herkomst bekend is – en voor een groot deel is die herkomst het eiland zelf. Zo komen de paddestoelen van de Texelse paddenstoelenkwekerij en de zuivelproducten – zoals melk, kaas, yoghurt – van biologische en lokale boerderijen. De Texelhoeve heeft ook bijzondere lekkernijen, zoals de lamsoorhoning – die komt van bijen die op De Slufter hun honing verzamelen. De bitterballen worden geserveerd met Waddenmosterd, waarvan het zaad ook op Texel wordt gekweekt. Vlees komt van Texelse weiderunderen en lammeren, brood van Texels graan, verwerkt door een eilander bakker en ook het fruit en de groenten komen van boerderijen uit de omgeving. IJs wordt geleverd door een originele, lokale ijsboerderij op basis van melk van de eigen koeien. En dan zijn natuurlijk nog de speciale eilandgroenten, zoals zeeaster en lamsoor.

Al die mooie spullen worden verwerkt tot eerlijke en culinaire lunchgerechten. En de Texelhoeve kun je ook afhuren voor een mooi feest. Er is genoeg ruimte en in samenspraak kan van alles worden geregeld. Over thuiskomen hoef je je geen zorgen te maken: bij overnachting in De Pelikaan word je met een shuttleservice gehaald en gebracht.

Dit vindt Astrid:
‘Ontzettend vriendelijke bediening en heerlijk eten. Wat wil je nog meer? Door de grote ruimte en het mooie terras is het ook heel geschikt voor een huwelijksfeest.’

Direct boeken!

Volgende locatie →

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.