Kerkje van Den Hoorn

“Gezegend zijn de plek en het huis en de plaats en de stad en het hart en de berg en de schuilplaats en de grot en het dal en het land en de zee en het eiland en de weide waar Zijn naam wordt genoemd”

Soms kom je op een plek waar je denkt….. dit is de plek! Een plek die je voor eeuwig kan delen. Een plek die anderen weer voelen en vreugde kan geven. Nou, dit is zo’n plek. En elke keer als je naar Texel komt, is de witte toren (het baken voor schepen) het eerste wat je ziet om jullie de band te laten herinneren die je hier met elkaar hebt gesmeed.

Bijna 11 eeuwen lang is liefde en verdriet in deze kerk gedeeld. De eerste kerk werd gebouwd in de 9e eeuw en vervolgens is dit huis in 1400 op haar fundamenten gezet. Nadat de Geuzen in de 17e eeuw het gebouw gedeeltelijk verwoest hadden, is de laatste muur in 1646 opgetrokken.

De kerk biedt plaats aan maximaal 200 personen. Indien de kraak niet wordt gebruikt, is er plaats voor maximaal 120 personen.

Nieuw is het naastgelegen Kerk Centrum. Een mooie ruimte voor een hapje, drankje en om je op te frissen voor de volgende stap: een grandioos feest ergens buitenaf. Deze ruimte kan ook gebruikt worden voor jullie diner. Feesten mag ook, maar vanwege de omgeving kan dit niet al te uitbundig gedaan worden.

Direct boeken!

Volgende locatie →

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.